Heerlijk slapen om een comfortabele topper

Extra comfort op je bed

Topdekmatrassen van de beste kwaliteit kun je kopen bij slaapspecialist Slaapkenner

Een topdekmatras, topper, topdek of matrastopper, het zijn allemaal benamingen voor een dun matras dat je bovenop je reguliere matras legt. Dit kan zijn voor extra ondersteuning of omdat je wat meer comfort wil. Er zijn verschillende soorten topdekmatrassen te koop. Bij Slaapkenner adviseren we je graag bij je keuze.

Matrastoppers koop je bij één van onze Slaapkenner dealers

Een matrastopper leg je bovenop je matras, zodat deze meer comfort en ondersteuning biedt. Daarnaast vergemakkelijkt een matrastopper het opmaken van je bed, omdat een topper lichter is dan een matraseen topper gebruikt en daarbij hou je jouw slaapsysteem gemakkelijker schoon, omdat de tijk van een matrastopper vaak eenvoudig te wassen is.

Heb je twee aparte matrassen, dan zorgt de matrastopper ervoor dat je verlost bent van die hinderlijke spleet tussen beide matrassen.

Voordelen van de topdekmatrassen

Een topdekmatras kan opgebouwd zijn uit verschillende materialen. Elk materiaal heeft bepaalde eigenschappen die invloed hebben op het ligcomfort van het matras.

Polyether is een schuimsoort dat lang meegaat en relatief goedkoop in aanschaf is. Het nadeel van Polyether is dat het minder goed ventileert en niet de meest comfortabele schuimsoort is.

Een matras van koudschuim is elastisch waardoor het makkelijk aan je lichaam aanpast. Daarnaast is dit materiaal veerkrachtig waardoor het goede ondersteuning bied aan je lichaam. Andere voordelen van koudschuim zijn de goede ventilatie en vochtopname, het comfort en de lange levensduur.

Traagschuim of visco elastisch schuim is een schuimsoort dat minimale druk uitoefent op het lichaam en zich extreem kan vormen naar de contouren van je lichaam. Het materiaal omsluit het lichaam meer dan bij andere materialen waardoor dit traagschuim  ideaal is voor mensen die het snel koud hebben.

Latex topppers zijn zeer veerkrachtig en elastisch. Hierdoor geeft latex een uitermate comfortabel gevoel en perfecte ondersteuning. Als gevolg van het speciale productieproces ontstaan er ventilatiekanelen waardoor latex goed ventileert.

Pocketvering: er zijn zelfs topdekmatrassen die voorzien zijn van een lage pocketveer die per stuk in een zakje verpakt zijn. Hierdoor kan elke veer zich individueel aan je lichaam aanpassen. De veren worden ingedeeld in verschillende zones met elk hun eigen hardheid. Een goede topper met mini pocketveren vormt zich hierdoor perfect naar je schouders, heupen en taille. De mini pocketveren worden tenslotte afgedekt met een dunne laag schuim of latex.

Splittopper is een topdekmatras voor een bed met verstelbare bodems

Als je een bed hebt met twee verstelbare bodems, dan is het verstandig om een splittopper of broektopper te kopen. Bij een splittopper en broektopper zijn de boven- en of onderzijde van het topdekmatras ingesneden waardoor een van de twee lighelften onafhankelijk van elkaar versteld kunnen worden.

Zo kun je nog even verder lezen als je partner al ligt te slapen. Ook splittoppers zijn in verschillende materialen en maatvoeringen verkrijgbaar en sluiten op die manier naadloos aan op uw bestaande of nieuwe slaapsysteem.

Bij Slaapkenner vertellen we je er graag meer over. Kom eens langs bij ons.

Vind het beste topdekmatras

Bij Slaapkenner hebben we een ruime collectie topdekmatrassen op voorraad in allerlei verschillende maten. Je vindt dus zeker de matrastopper die je het beste bij jou past.

Ook als je advies wil over welk type matrastopper de beste oplossing biedt voor je slaapsysteem, kunnen wij je helpen. Onze adviseurs staan jou graag te woord en kunnen niet alleen vertellen, maar ook laten zien en laten voelen wat de verschillen zijn tussen de materialen.

Meer weten over matrastoppers en het assortiment van Slaapkenner, maak dan gerust een afspraak bij ons.

Wij delen kennis over slapen

Slaapwijzer

Je slaapwensen zijn heel persoonlijk. Dankzij onze liefde voor het vak kunnen we je de juiste vragen stellen om de beste slaapoplossing voor jou te vinden. Onze specialisten staan voor kwaliteit en vaardigheid. Een deel van onze omvangrijke kennis delen we met jou in onze Slaapwijzer. Op die manier kun je je al een beetje oriënteren op het gebied van de mogelijkheden voor topdekmatrassen, voordat je bij ons langs komt voor een persoonlijk advies.