Slaapkenner geeft jou tips over de beste bedbodem

Kies de juiste bedbodem met hulp van Slaapkenner

Er zijn verschillende bedbodems te koop met elk zijn unieke eigenschappen. Eil jij weten welke bedbodem het beste bij jouw situatie slaapgedrag past? Onze Slaapkenner dealers weten veel over slapen en slaapsystemen. Om een juiste keuze in bedbodem te maken, nodigen we je graag bij ons uit.

De beste bedbodems vind je bij Slaapkenner

Weet je eigenlijk op welke bodem je nu slaapt? Als wij het onze klanten vragen, hebben sommigen geen idee. Toch vormt de bedbodem het fundament van je slaapsysteem. Zonder goede vorming en ondersteuning vanuit de bedbodem kan je een verkeerde lighouding aannemen dat kan resulteren in lichamelijke klachten.

Bij Slaapkenner hebben we een brede collectie bedbodems en kunnen onze adviseurs precies vertellen welke bedbodem het best aansluit bij jouw voorkeuren en budget. We zetten de mogelijkheden graag voor je op een rij.

Eigenschappen van lattenbodems, boxsprings, spiraalbodems en schotelbodems uitgelegd

Er zijn verschillende soorten bedbodems. De meest bekende hiervan zijn de lattenbodem en boxspring. Ook de spiraal is een bekende bedbodem.

In de loop der tijd zijn de bedbodems flink verbeterd in kwaliteit maar ook ligcomfort. Zo zijn de boxsprings en lattenbodems niet meer te vergelijken met die van tientallen jaren geleden. Ook de spiraal heeft een enorme doorontwikkeling gemaakt, dit zijn niet meer de trampolines van toen, maar solide, goed ventilerende bodems.

Een bodem die minder bekend is, is de schotelbodem. Deze leg je in een ledikant of wordt vrijstaand geplaatst. De schotelbodem is meestal in verschillende comfortzones in te stellen.

Elk type bodem heeft specifieke eigenschappen. Onze adviseurs kunnen je daar alles over vertellen.

Tips voor de keuze van de beste bedbodem

Welke bedbodem het beste bij jou past, hangt van een aantal factoren af. Alle bedbodems die we bij Slaapkenner verkopen, zijn sowieso geschikt voor intensief, dagelijks gebruik.

De meeste bedbodems kun je vrijstaand plaatsen op een potenset, of plaatsen in een bedomranding of ledikant. Zo kun je je nieuwe bed geheel afstemmen op je eigen stijl.

Ben je iemand die graag leest of TV kijkt in bed? Dan is een verstelbare bedbodem een goede keuze. 

De meeste bedbodems kun je vrijstaand plaatsen op een potenset, of plaatsen in een bedomranding of ledikant.

Ook de niet-verstelbare varianten zijn vaak uitgevoerd met comfortzones, waarmee je de mate van ondersteuning zelf kunt instellen. Maar ook je huidige matras speelt mee welke bedbodem het beste voor jou is.

Je kunt ook eerst op zoek naar een matras die aan jouw eisen voldoet en kies daarna de bedbodem. We helpen je graag hierbij.

Bij ons krijg je eerst goed advies over jouw slaapsysteem

Zoals je inmiddels begrijpt, heb je een aantal overwegingen voordat je de keuze voor jouw beste slaapsysteem kunt bepalen.

Welk matras past bij je voorkeuren en budget? En welke bodem hoort daarbij? Een bedbodem gaat minstens 20 jaar mee, dus het is een beslissing voor de lange termijn.

Daarnaast hebben we het over je nachtrust en de plek waar het lichaam herstelt van de dag. Dat moet goed zijn. De adviseurs van Slaapkenner weten waar het om gaat en kunnen aan de hand van vragen jou goed adviseren bij welk slaapsysteem je lekker slaapt en goed uitgerust wakker wordt.

Als je meer wilt weten over bedbodems en het assortiment van Slaapkenner, maak dan gerust een afspraak bij ons.

Wij delen kennis over bedbodems

Slaapwijzer

Je slaapwensen zijn heel persoonlijk. Dankzij onze liefde voor het vak kunnen we je de juiste vragen stellen om de beste slaapoplossing voor jou te vinden. Onze specialisten staan voor kwaliteit en vaardigheid. Een deel van onze omvangrijke kennis delen we met jou in onze Slaapwijzer. Op die manier kun je je al een beetje oriënteren op het gebied van de mogelijkheden voor bedbodems, voordat je bij ons langs komt voor een persoonlijk advies.