Afspraak maken Afspraak Maken Inspiratie Lookbook Inspiratie Vind een winkel Contact
Zacht en warm

Comfortabel dekbed

Dekbedden met kwaliteit kun je kopen bij de slaapspecialist in de regio Ommen, Zwolle en Hardenberg

Om te bepalen welk dekbed het beste bij jou past, staan de slaapspecialisten van Slaapkenner Touwen graag voor je klaar met vakkundig advies.


Soorten dekbedden

Genieten

Je kunt genieten van je nachtrust met de keuze voor het juiste dekbed. Want dekbedden zijn er in vele maten en kwaliteiten, denk bijvoorbeeld aan kameelhaar, synthetisch, wol en dons.

Bij Slaapkenner Touwen weet je zeker dat je met slaapadviseurs te maken hebt. We luisteren naar je problemen en wensen met betrekking tot je nachtrust. Wat is je slaaphouding? Heb je het snel koud? Zweet je snel? Heb je last van een allergie? Op basis van de antwoorden kunnen we het perfecte dekbed voor jou aanwijzen. Want een dekbed van wol heeft hele andere eigenschappen dan een synthetisch dekbed en de ene persoon heeft iets anders nodig dan de ander.

Je bent welkom de dekbedden uit te proberen bij ons in de winkel.

Naar de collectie

Dekbed van kameelhaar

Warmteregulerend en ventilerend

Met kameelhaar in je dekbed, heb je een zeer warmteregulerend en ventilerend dekbed tot je beschikking. Kameelhaar is zacht, licht en glad. Dat zorgt ervoor dat het dekbed zeer soepel en lichter dan wol is.

Kamelen lopen door zeer koude bergachtige gebieden en door hete woestijnen en zijn goed bestand tegen de temperatuurswisselingen. Dat maakt dat kameelhaar warm is als dat nodig is en je koel houdt als het warm wordt.

Meer weten over het kameelharen dekbed? Slaapkenner Touwen is slaapadviseur. Je bent welkom om bij ons de dekbedden te voelen en uit te proberen.

Naar de collectie

Synthetisch dekbed

Ademend en vochtregulerend

Een dekbed dat gevuld is met synthetische microvezels heeft verschillende voordelen. Een synthetisch dekbed is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor iemand met een huisstofmijtallergie. Het is namelijk goed en vaak ook op een hoge temperatuur wasbaar.

Daarnaast is een synthetisch dekbed vaak voordeliger ten opzichte van dekbedden met andere vullingen zoals dons, kamelenhaar of wol.

Een synthetisch dekbed is verder prima ademend en vochtregulerend en redelijk licht.

De keuze voor het juiste dekbed is heel persoonlijk, omdat iedereen anders slaapt. Slaapkenner Touwen weet alles over slapen en kan zich specialist noemen. Je bent van harte welkom om onze dekbedden te voelen en uit te proberen. Wil je advies of welk dekbed bij jouw wensen en gewoontes past? Onze interesse in slapen zorgt voor jouw comfort.

Naar de collectie

Dekbed voor de zomer

Uitermate geschikt voor de warmere periodes in het jaar

Heb je het snel warm in bed en slaap je daardoor minder goed? Dan is een zomerdekbed van natuurlijke zijde misschien een goede oplossing. Uiteraard is dit dekbed ook zeer geschikt voor de warmere periodes in het jaar. Zijde is een materiaal dat vaak voor een zomerdekbed gebruikt wordt. Dit materiaal zorgt voor verkoeling tijdens warme nachten en voor warmte tijdens koude nachten. Daarnaast valt een zijden dekbed soepel en is licht van gewicht.

De keuze voor het juiste dekbed is erg persoonlijk. Slaapkenner Touwen heeft grote interesse in slapen. Kom gerust eens langs in onze winkel. We helpen je met persoonlijk aandacht aan het juiste dekbed. Dankzij onze ervaring heb jij de zekerheid van een welverdiende nachtrust. Zoek je een slaapspecialist? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Naar de collectie

Wollen dekbed

Warmte isolatie

Wol is een uitermate goede vulling voor een dekbed. Schaapswol heeft een aantal uitspringende voordelen. Zo kan het veel vocht absorberen, handig als je veel transpireert. Goed luchten is dan wel aan te raden. Daarnaast is wol een uitstekend materiaal voor warmte-isolatie. Hierdoor ontstaat een behaaglijk slaapklimaat.

Wol bevat nature de stof lanoline, een vuilafstotende stof. Daarbij is er ook wat te zeggen voor de duurzaamheid: het is qua productieproces een weinig belastend materiaal voor het milieu, wol is recyclebaar en heeft een lange levensduur.

Wil je meer advies over een dekbed van wol? Wij hebben zeer veel ervaring op het gebied van slaapproducten. [[bedrijfnaam]] is slaapspecialist.

Naar de collectie

Cashmere dekbed

Soepeler dan wol

Waarom kies je voor een cashmere dekbed? Cashmere is het Engelse woord voor kasjmier: wol dat afkomstig is van de Kashmirgeiten. De haren die gebruikt worden, komen van de ondervacht van de geiten. Deze zijn zeer fijn en soepel. Door de goede warmte-isolerende werking, krijg je het niet snel te warm of te koud.

Kasjmier is soepeler en lichter dan wol, dat zorgt voor een luxe aanvoelend dekbed. Wil je meer informatie over cashmere dekbedden? Slaapkenner Touwen is slaapspecialist. Als je jouw wensen en kenmerken weten, kunnen we een goed passend dekbed voor je vinden. Kom gerust eens langs om een echt kasjmier dekbed uit te proberen.

Naar de collectie

Donzen dekbed

Vederlicht

Een donzen dekbed bevat in ieder geval 60 procent dons, de kleine zachte pluisjes van gans of eend. De term vederlicht is ook wel van toepassing op zo’n dekbed. Het valt licht en soepel over je heen. Tussen de donsveertjes blijft veel lucht, dat een isolerende en ademende werking heeft.

Gebruikers ervaren een donzen dekbed als een luxe dekbed. Het dons van ganzen is voller en daardoor meer isolerend en lichter dan eendendons.

Wil je de zekerheid van een dekbed dat bij jou past? Slaapkenner Touwen weet van slapen. Wij zijn de slaapspecialisten. Kom gerust eens langs om een donzen dekbed te ervaren.

Naar de collectie

4-seizoenen dekbed

Nooit meer te koud of te warm

In de zomer, winter, herfst en lente het beste comfort en de lekkerste temperatuur in bed? Met een 4 seizoenen dekbed blijf je altijd warm, of juist koel. Een 4-seizoenendekbed bestaat uit twee gedeeltes: een dikker en een dunner dekbed. Vaak kun je ze aan elkaar bevestigen met een rits of drukknoopjes. Het dunne deel kun je voor de warme zomernachten gebruiken. Het dikkere deel voor lente en herfst.Tezamen vormen ze het winterdekbed.

Met een 4 seizoenen dekbed hoef je het nooit te koud of te warm te hebben. Je kunt uit verschillende soorten materialen kiezen. Of wol, dons of kameelhaar bij je past, weten wij als de slaapspecialisten. Kom eens bij ons binnen voor meer informatie over slapen.

Naar de collectie

Slaapwijzer

Wij delen kennis over dekbedden

Je slaapwensen zijn heel persoonlijk. Dankzij onze liefde voor het vak kunnen we je de juiste vragen stellen om de beste slaapoplossing voor jou te vinden. Onze specialisten staan voor kwaliteit en vaardigheid. Een deel van onze omvangrijke kennis delen we met jou in onze Slaapwijzer. Op die manier kun je je al een beetje oriënteren op het gebied van de mogelijkheden voor dekbedden voordat je bij ons langs komt voor een persoonlijk advies.

Lees verder

Kwaliteit met onze merken

Wij helpen je graag aan een zorgeloze nacht. Naast de ervaring, vaardigheid en interesse die we hebben, maken we ook gebruik van topmerken voor onze producten. Merken waarvan we zeker weten dat ze de techniek in huis hebben om kwalitatief goede te spullen te maken.