Zo houd je je dekbed in topconditie

Handige onderhoudstips voor je dekbed

Gefeliciteerd met je nieuwe dekbed!

Om zo lang mogelijk van je dekbed te genieten, delen we enkele onderhoudstips.

Dekbed buiten luchten

Door het dekbed buiten te luchten, blijft het lekker fris en luchtig. Schudt het dekbed uit zodat de vulling loskomt. Dit zorgt ervoor dat het dekbed weer heerlijk aanvoelt. Hang het dekbed bijvoorbeeld aan het wasrek of leg het op een schone tafel. Leg het dekbed nooit in de volle zon, maar altijd in de schaduw. Het is wel belangrijk dat het droog is buiten. In de winter kun je het dekbed binnen over een wasrek, deur of trapleuning hangen. Na het luchten zal je dekbed fris en luchtig aanvoelen. Om het dekbed van bacteriën en huisstofmijt te ontdoen.

Gebruik een dekbedovertrek of bedtextiel voor je dekbed

Bescherm je dekbed met een dekbedovertrek. Kies een stof die prettig aanvoelt. Zo absorbeert katoen vocht goed en daarnaast is het een sterke stof. Linnen geeft een zachte uitstraling aan de ruimte en is lekker luchtig. Katoen-satijn voelt koel aan en door de glans van de stof ziet het er chique uit. Daarnaast zorgt een dekbedovertrek ervoor dat zweet en vuil niet gelijk in het dekbed trekt, handig! Was het dekbedovertrek met enige regelmaat. Wij raden aan om het dekbedovertrek minimaal één keer per week te wassen.

Het dekbed wassen

De meeste synthetische dekbedden kun je zelf reinigen, maar voor dons of veren is het erg af te raden. Lees daarom altijd goed het waslabel. Als je het dekbed niet zelf kunt wassen, kun je deze het beste naar de stomerij brengen. Het kan een moeilijke en tijdrovende klus zijn. Een dekbed moet namelijk zeker vier tot zes uur drogen. Ook bij het verwijderen van grote vlekken is de stomerij aan te raden. Wij raden aan om het dekbed een á twee keer per jaar te reinigen. Kom je er niet helemaal uit met wassen? Vraag dan om advies bij ons in de winkel, we helpen je graag.

Sla je dekbed regelmatig open

Een bed kan veel vocht en warmte vasthouden. Sla daarom regelmatig je dekbed open en laat het even doorluchten. Het is nog beter om tegelijkertijd ook het raam open te zetten. Zo kan de frisse lucht naar binnen! Dit kun je zelfs elke dag doen. Die frisse lucht geeft ook veel energie en helpt je om lekker in beweging te blijven. Na een half uurtje luchten kun je het bed dichtslaan, zodat de kamer er weer netjes uitziet.

Je dekbed opschudden

Heb je een droger? Dan kun je jouw dekbed ook even op een kort programma in de droger doen met twee schone tennisballen of droogballen. Hierdoor verspreid de vulling zich over het gehele dekbed. Gebruik een lage stand en zorg ervoor dat de temperatuur niet boven de 30 graden komt om de kwaliteit van het dekbed te behouden.

Vragen over het onderhouden van je dekbed? Bezoek één van onze winkels. We helpen je graag op weg.

Een fijn dekbed verdient een goede bescherming. Kom langs in de winkel en ontdek onze collectie bedtextiel.