Zo houd je je boxspring in topconditie

Handige onderhoudstips voor je boxspring

Gefeliciteerd met je nieuwe boxspring!

Om zo lang mogelijk van je boxspring te genieten delen we enkele onderhoudstips.

Stofzuig je boxspring regelmatig op een lage stand

Gebruik een zacht mondstuk zonder borstel om haren, stof of losse vuiltjes van het bed te verwijderen. Het liefst op een zo laag mogelijke stand om de stof niet te beschadigen. Stofzuigen helpt ook om huisstofmijt te verwijderen.

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen

Een uitgeknepen, vochtige doek is vaak al voldoende om het bed af te stoffen en milde vlekken te verwijderen. Afhankelijk van het materiaal van je boxspring kun je kleine vlekken vaak zelf reinigen. Zit er een grote vlek in? Vraag gerust advies aan één van onze experts in de winkel.

Draai het matras regelmatig

Wist je dat je elke nacht veel vocht verliest? Het is daarom belangrijk om je matras indien mogeljik regelmatig te keren. Wij raden aan dit het eerstehalf jaar wekelijks te doen en daarna vier keer per jaar. Hierdoor blijft de vorm ook beter behouden. Niet alle matrassen kunnen omgekeerd worden, maar je kunt ze soms wel roteren. Dit kan alleen als de vulling van je matras symmetrisch is. Deze bestaat namelijk uit meerdere lagen of zones en bepalen onder andere de flexibiliteit van het matras. Om klachten door kuilvorming te voorkomen raden we aan om na 10 jaar je matras te vervangen. Zo voorkom je schouder- rug- en nekklachten en daarnaast is het ook hygiënischer.

Sla je dekbed regelmatig open

Een bed kan veel vocht en warmte vasthouden. Sla daarom regelmatig je dekbed open en laat het even doorluchten. Het is het beste om dit elke ochtend even te doen. Wil je echt weer in een fris bed stappen ‘s avonds? Zet dan tegelijkertijd ook een raam open, zo kan er lekker veel frisse lucht naar binnen. Die frisse lucht geeft ook weer energie en zorgt ervoor dat je lekker actief kunt zijn.

Het matras reinigen

Het is soms mogelijk om zelf het matras van je boxspring te reinigen, maar het is een moeilijke en tijdrovende klus. Vooral het drogen moet secuur gedaan worden en kost veel werk. Daarom kun je het beste een professioneel bedrijf inhuren om je matras eens in de zoveel tijd te reinigen. Dat is lekker makkelijk en dan weet je zeker dat het goed gaat.

Bescherm rijk gekleurde stoffen tegen de zon

Als er veel direct zonlicht in je kamer valt, kun je gebruik maken van bijvoorbeeld transparante gordijnen om het zonlicht tegen te houden. Dit zorgt voor extra kleurbehoud van de stoffen op de lange termijn. Je zult dit niet zo snel merken, maar in de loop van de tijd kan een stof iets lichter worden als het echt voor een langdurige periode aan direct zonlicht is blootgesteld. Echter zal dit met stoffen van hoge kwaliteit minder snel voor komen.

Vragen over het onderhouden van je boxspring? Bezoek één van onze winkels. We helpen je graag op weg.

Helemaal tevreden met je nieuwe boxspring? Maak van je bed een echte eyecatcher en kies voor bedtextiel dat bij je past.