Afspraak maken Afspraak Maken Inspiratie Lookbook Inspiratie Vind een winkel Contact
Ondersteunend en comfortabel

Zorgeloze nacht op een perfect matras

Matrassen met kwaliteit kun je kopen bij de slaapspecialist in de regio Hoorn, Enkhuizen en Medemblik

Om te bepalen welk matras het beste bij jou past, staan de slaapspecialisten van Slaapkenner Theo Bot graag voor je klaar met vakkundig advies.


Matras en maatwerk

Ondersteunend

Heb je een matras dat niet bij je slaaphouding en –gedrag past, dan zorgt dit voor klachten zoals rugpijn. De keuze voor een matras is heel persoonlijk. Onze slaapspecialisten hebben een grote liefde voor het maatwerk dat bij slapen hoort. Met jou gaan we graag op zoek naar een matras dat perfect bij je lichaam past.

We hebben een hoop vragen: draai je veel, zweet je veel, ben je zwaar? Het heeft allemaal invloed op de keuze voor het beste matras. Daarnaast zijn er verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden zoals materiaalkeuze, de hardheid, de dikte en comfortzones.

Een matras kan uit verschillende materialen bestaan. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. We hebben latex, koudschuim, traagschuim en pocketvering matrassen. Slaapkenner Theo Bot is slaapspecialist. Je bent van harte welkom om onze matrassen in de winkel uit te proberen.

Naar de collectie

Matras van rubber

Veerkrachtig

Kies het latex matras dat het beste bij je houding en wensen past. We hebben natuurlatex, synthetisch latex en latex dat volgens het talalayprocédé gemaakt wordt.

Latex matrassen hebben een kern van latexrubber. Dit wordt vervaardigd van het melksap van rubberbomen. Het materiaal van dit matras past zich uitstekend aan je lichaam aan, waardoor de ondersteuning goed is. Latex matrassen zijn er in verschillende hardheden.

De meeste latex matrassen zijn voorzien van comfortzones waardoor de ondersteuning van je lichaam wordt geoptimaliseerd. Tijdens de productie wordt vloeibare latex verwarmd in een mal met pinnen. Deze pinnen zorgen voor gelijkmatige verwarming en open kanalen. Hierdoor zijn comfortzones mogelijk en ontstaat een betere ventilatie.

Een latexmatras kan ook volgens het talalayprocédé gemaakt worden. Hierbij wordt minder latex gebruikt, dat vacuüm wordt gezogen in een vorm. Hierdoor is het matras lichter van gewicht en meer open van structuur, wat voor een betere ventilatie en vochtafvoer zorgt. Talalay latex heeft een langere levensduur. Alle latexsoorten zijn antibacterieel. Synthetisch latex is afkomstig van aardolie, handig als je allergisch bent voor latex. Slaapkenner Theo Bot is slaapspecialist. Je bent van harte welkom om onze matrassen in de winkel uit te proberen.

Naar de collectie

Veerkrachtig matras

Goedvormend

Veerkracht, ventilatie en goed vormend naar het lichaam. Dat zijn de positieve eigenschappen van een koudschuim matras. Bij de vervaardiging worden koude mallen gebruikt om het matras in de vorm te krijgen, daar komt de naam vandaan.

Een andere benaming is: HR-matrassen. HR staat voor High Resilience, dat hoge veerkracht betekent: hoe meer belasting, hoe hoger de ondersteuning. Door de hoge elasticiteit vormt het zich perfect naar je lichaam.

Koudschuim heeft een open celstructuur, dat voor een goede luchtcirculatie zorgt. Wanneer je iemand bent die het snel warm heeft in bed, dan is dit materiaal een goeie optie voor jou. De ondersteuning is ook goed. Het materiaal heeft een hoge veerkracht, waardoor het extra ondersteuning geeft op de gedeeltes waar dat het meest nodig is.

Slaapkenner Theo Bot is slaapspecialist. Je bent van harte welkom om onze matrassen in de winkel uit te proberen.

Naar de collectie

Elastisch matras

Ondersteunend

Traagschuim of visco elastische schuim is een polyurethaan schuimsoort met een zeer hoge elasticiteit. Wanneer traagschuim ingedrukt wordt, blijft het gemakkelijk in de ingedrukte vorm, waardoor het materiaal nauwelijks tegendruk geeft aan het lichaam.

Een matras met traagschuim wordt vaak voor personen met klachten gebruikt. Denk hierbij aan klachten waarbij teveel drukpunten op het lichaam pijnlijk zijn, zoals reuma, rugklachten of spierspanningsklachten. Traagschuim past zich door de lichaamswarmte namelijk perfect aan de contouren van het lichaam aan en geeft nauwelijks tegendruk.

Het materiaal heeft een minder open celstructuur waardoor de ventilatie en vochtregulatie niet optimaal is. Het matras voelt hierdoor warmer aan. Het is raadzaam hierbij rekening te houden met het materiaal van de tijk dat om het matras heen zit.

Ook in traagschuim matrassen bestaan vele kwaliteiten en hardheden. Het is verstandig je hierover goed te laten informeren bij ervaren slaapkenners. Slaapkenner Theo Bot is slaapspecialist. Je bent van harte welkom om onze matrassen in de winkel uit te proberen.

Naar de collectie

Koel matras

Pocketvering

Ventilerend, koel en veerkrachtig. Dat zijn de grootste voordelen van een pocketvering matras.

De kern van een pocketvering matras zijn stalen veren die afzonderlijk ingepakt zijn in zakjes, oftewel de pockets. Op die manier kan iedere veer zich afzonderlijk aanpassen aan de contouren van je lichaam. Hoe meer veren er per vierkante meter zijn, hoe beter het matras zich aan je lichaam kan aanpassen.

De dikte van het draad, de vorm en het aantal omwentelingen per veer bepalen de stevigheid en veerkracht. Dit kan in binnen 1 matras verschillend zijn, zo ontstaan comfortzones voor bijvoorbeeld schouders en heupen die wat dieper het matras in zakken.

Een pocketvering matras heeft altijd een afdeklaag van koudschuim, latex (synthetisch, natuur of talalay) of traagschuim. Deze keuze is heel persoonlijk. Slaapkenner Theo Bot is slaapspecialist. Je bent van harte welkom om onze matrassen in de winkel uit te proberen om uit te vinden wat bij jou past.

Naar de collectie

Slaapwijzer

Wij delen kennis over matrassen

Je slaapwensen zijn heel persoonlijk. Dankzij onze liefde voor het vak kunnen we je de juiste vragen stellen om de beste slaapoplossing voor jou te vinden. Onze specialisten staan voor kwaliteit en vaardigheid. Een deel van onze omvangrijke kennis delen we met jou in onze Slaapwijzer. Op die manier kun je je al een beetje oriënteren op het gebied van de mogelijkheden voor bedden, matrassen, kussens, dekbedden en bedbodems, voordat je bij ons langs komt voor een persoonlijk advies.

Lees verder

Kwaliteit met onze merken

Wij helpen je graag aan een zorgeloze nacht. Naast de ervaring, vaardigheid en interesse die we hebben, maken we ook gebruik van topmerken voor onze producten. Merken waarvan we zeker weten dat ze de techniek in huis hebben om kwalitatief goede te spullen te maken.