Zorgeloze nacht op een perfect matras

Ondersteunend en comfortabel

Een goed matras kopen van Slaapkenner

Een goed matras heeft invloed op je nachtrust. Van een matras dat niet bij jouw lichaam past, kun je minder goed slapen en bijvoorbeeld rugklachten krijgen.

De keuze voor een matras is heel persoonlijk, daarom vragen we uitgebreid naar jouw wensen, slaapgedrag maar ook naar je huidige bedbodem. Draai je veel, zweet je veel, heb je last van bijvoorbeeld  allergieën? Het heeft allemaal invloed op de keuze voor jouw beste matras.

Kom langs bij één van onze Slaapkenner dealers, dan helpen we graag verder op weg naar de ultieme nachtrust.

Wil je beter slapen? Probeer een matras van Slaapkenner

Een belangrijk onderdeel van je slaapsysteem is het matras. Het juiste matras, passend bij jouw slaapgedrag en wensen, draagt bij aan een goede nachtrust. Maar de keuze is niet zo eenvoudig gemaakt, want er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden: materiaalkeuze, de hardheid, je huidige bedbodem, comfortzones en nog veel meer.

Bij onze Slaapkenner dealers weten we alles van matrassen af. Slaap jij slecht en denk je dat het door je matras komt? Kom dan eens bij onze adviseurs langs, we vertellen je graag meer over de functie en keuze van een matras.

Kies je een pocketvering matras, een latex of koudschuimmatras?

Een matras kan opgebouwd zijn uit verschillende materialen. Elk materiaal heeft bepaalde eigenschappen die invloed hebben op het ligcomfort van het matras.

Polyether is een schuimsoort dat lang meegaat en relatief goedkoop in aanschaf is. Het nadeel van Polyether is dat het minder goed ventileert en niet de meest comfortabele schuimsoort is.

Een matras van koudschuim is elastisch waardoor het makkelijk aan je lichaam aanpast. Daarnaast is dit materiaal veerkrachtig waardoor het goede ondersteuning bied aan je lichaam. Andere voordelen van koudschuim zijn de goede ventilatie en vochtopname, het comfort en de lange levensduur.

Traagschuim of visco elastisch schuim is een schuimsoort dat minimale druk uitoefent op het lichaam en zich extreem kan vormen naar de contouren van je lichaam. Het materiaal omsluit het lichaam meer dan bij andere materialen waardoor dit traagschuim  ideaal is voor mensen die het snel koud hebben.

Latex matrassen zijn zeer veerkrachtig en elastisch. Hierdoor geeft latex een uitermate comfortabel gevoel en perfecte ondersteuning. Als gevolg van het speciale productieproces ontstaan er ventilatiekanelen waardoor latex goed ventileert.

Pocketvering: een pocketvering matras heeft stalen veren die per stuk in een zakje verpakt zijn. Hierdoor kan elke veer zich individueel aan je lichaam aanpassen. De veren worden ingedeeld in verschillende zones met elk hun eigen hardheid. Een goed pocketveringmatras vormt zich hierdoor perfect naar je schouders, heupen en taille. De afdeklaag bepaald vervolgens in grote mate het ligcomfort van het matras. Afdeklagen zijn er ondermeer van polyether, koudschuim, traagschuim en latex.

Kom een matras zelf ervaren bij onze Slaapkenner dealers

Uiteraard vragen onze specialisten jou de hemd van het lijf als het om de keuze voor een matras gaat. Hoe lig je het liefst als je slaapt, zweet je veel, ben je ergens allergisch voor, zijn bijvoorbeeld vragen die voorbij komen.

Op basis van de antwoorden kunnen wij bepalen welk type matras het beste bij jouw wensen past. Maar daarnaast is het ook essentieel om zelf je toekomstige matras te ervaren. Kom dus gerust proefliggen bij één van onze Slaapkenner dealers.

Wij delen kennis over matrassen

Slaapwijzer

Je slaapwensen zijn heel persoonlijk. Dankzij onze liefde voor het vak kunnen we je de juiste vragen stellen om de beste slaapoplossing voor jou te vinden. Onze specialisten staan voor kwaliteit en vaardigheid. Een deel van onze omvangrijke kennis delen we met jou in onze Slaapwijzer. Op die manier kun je je al een beetje oriënteren op het gebied van de mogelijkheden voor matrassen, voordat je bij ons langs komt voor een persoonlijk advies.