warmte in de winter
woensdag 01 augustus 2018 | Advies

Warm en comfortabel bed in de wintermaanden

Lekker onder de warme wol duiken in een frisse slaapkamer. In de winter speelt het bed vaak een meer belangrijke rol dan in de zomer. We brengen er tijdens de donkere dagen meer tijd door: we gaan wat vroeger naar bed en komen er wat moeilijker uit. En dan ben je op zoek naar comfort. Je bed heb je graag lekker warm, zonder dat het gelijk zweterig wordt.

Een belangrijke keuze is de keuze voor het dekbed. Er zijn verschillende soorten vullingen verkrijgbaar:

Dons dekbed

Populair is de keuze voor dons. Hierbij krijgen gebruikers een gevoel van luxe. Dons is isolerend, vochtregulerend, ventilerend. Doordat dons luchtig en licht is, valt het dekbed soepel om het lichaam.

Wollen dekbed

Wol is wat zwaarder aan dan dons, sommige slapers vinden het prettiger om een zwaarder dekbed op hun lichaam te voelen. Wol is goed ademend en vochtregulerend.


warm dekbed in de winter

Kamelenhaar dekbed

De eigenschappen van kamelenhaar lijken op die van wol, maar kamelenhaar is zachter en lichter dan wol. Ook is het isolerend vermogen hoger dan bij wol.

Synthetisch dekbed

Onder een synthetisch dekbed krijg je het niet te snel warm. Het is een ademend dekbed dat voldoende vocht opneemt. Handig bij een synthetisch dekbed: hij is snel droog, dus even in de wasmachine gooien is geen probleem.

Slaapkenner Lute in de regio Limmen, Heiloo en Castricum heeft deze dekbedden in de winkel. Ook in de uitvoering van een 4 seizoenendekbed, waarbij je een dunner en een dikker dekbeddeel hebt. Deze twee samen vormen je lekker warme winterdekbed.

Op het bed wil je warm beddengoed. Flanel is heerlijk warm en zacht in de winter, een flanellen hoeslaken of dekbedovertrek zijn dus comfortabele opties. En een beetje mode op je bed om je slaapkamer extra aantrekkelijk te maken is ook geen verkeerd idee.

Advies voor je slaapkamer

Wil jij je slaapkamer winterklaar maken? Bij Slaapkenner Lute helpen we je graag verder. Je bent welkom bij ons in de regio Limmen, Heiloo en Castricum om te voelen wat je koopt.