Blog

Welk matras is het meest geschikt voor mij?

Voor de beste nachtrust is niets zo persoonlijk als je matras, vindt Slaapkenner. Wil jij ook de beste nachtrust met een matras die bij jou past? Dan is het handig om met verschillende persoonlijke kenmerken rekening te houden. We vertellen je in deze blog waar je rekening mee kunt houden wanneer je op zoek bent naar een matras. Voor meer advies ben je uiteraard welkom een afspraak te maken.

Veel zweten in bed

Nachtzweten is vervelend. Het is dan verstandig een goed ademend matras te hebben. Een koudschuim of een pocketvering matras kan een oplossing zijn wanneer je veel vocht verliest in bed. Uiteraard is het ook verstandig dat de bekleding van de matras (tijk), het bedtextiel en je nachtkleding niet synthetisch zijn.

Veel en lang in bed

Wanneer je veel en lang in bed moet verblijven vanwege bijvoorbeeld je gezondheid, is een traagschuim matras aan te raden. Dit matras vormt zich perfect naar je lichaam dankzij je lichaamswarmte, waardoor de last van drukpunten minimaal wordt.

Zij-, rug- of buikslaper

Veel matrassen hebben tegenwoordig verschillende comfortzones, waarbij sommige delen steviger zijn dan andere delen. Op deze manier wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met een schouder die wat dieper wegzakt in het matras wanneer je een zijslaper bent. Bij Slaapkenner kun je de comfortzones ter plekke uitproberen. De keuze voor een kussen is overigens ook van belang wanneer je veel op zij, rug of buik slaapt, daar kunnen we je ook mee verder helpen.

Invloed van lichaamsgewicht in bed

Ook je lichaamsgewicht speelt een rol bij het uitkiezen van het matras dat bij jou past. Wanneer je wat zwaarder bent, heb je een steviger matras voor de juiste ondersteuning nodig dan dat je lichter bent.

Mate van comfort

Tot slot heeft niet iedereen dezelfde wensen. Wat de ene gewoon te hard vindt liggen, is voor de ander nog niet hard genoeg. En dan is er nog de keuze: ga je voor een ledikant of boxspring? Slaapkenner is specialist op het gebied van lekker slapen. Je bent welkom in een van onze winkels voor meer informatie.