warme nachten
woensdag 26 juni 2019 | Advies

Een koel dekbed met natuurlijke materialen

Je wilt graag koel slapen onder je dekbed tijdens hele warme dagen. Echter, niet elk dekbed is even ademend. Er zijn verschillende soorten dekbedden, denk aan een synthetisch dekbed, een wollen dekbed, een donzen dekbed. Onder welk dekbed slaap je het beste als het heel warm is buiten? Slaapkenner legt je dit graag uit. Liever persoonlijk in gesprek en de materialen echt voelen? Je bent welkom in een van onze winkels.

Tijdens warme dagen, of wanneer je last hebt van nachtzweten ben je niet alleen op zoek naar een dekbed die zowel goed vocht opneemt als ventileert. Veel materialen hebben maar 1 van deze eigenschappen.

Dekbed van katoen

Neem bijvoorbeeld katoen, een prettig alternatief wanneer je beurs wat kleiner is, want katoen heeft een goed ventilerende werking, maar de vochtopname is wat minder. Hierdoor kan je dekbed klam aanvoelen en dat is niet heel prettig tijdens de nachtrust. Wol neemt wel goed het vocht op, maar ventileert dan weer minder goed.

Helemaal prettig is het, als het materiaal ook nog eens isolerend werkt, dus dat het warmte juist vasthoudt als het kouder wordt. Hieronder beschrijven we twee soorten dekbedden die met warm weer zorgen dat je koel blijft, goed vocht opnemen en die ook nog eens isolerend zijn.

dekbed

Kameelharen dekbed

Kamelen lopen in extreme hitte en barre kou. Hun haren moeten bescherming bieden bij extreme temperaturen. Daarom is het heel prettig om onder een dekbed van kameelhaar te slapen, wanneer de zomerse temperaturen in je slaapkamer doordringen. Het haar is daarnaast zacht, licht en fijn van structuur, zodat het ook soepel om je heen valt.

Wildzijde dekbed

Wildzijde is afkomstig van de cocon van de Tussah rups. Deze rups maakt een cocon van zijdedraden om te ontpoppen van rups naar vlinder. Daarin is hij beschermd tegen extreme temperaturen en bevindt zich in een aangename temperatuur. Wildzijde is een materiaal dat heel veel vocht op kan nemen. Dit wordt vervolgens verdampt door de eigenschappen van dit materiaal.

Optisleep heeft zowel dekbedden met kameelhaar als wildzijde in de collectie. Wil je zelf kameelhaar of wildzijde ervaren? Je bent van harte welkom bij een van onze winkels. Uiteraard hebben we ook een uitgebreide collectie 4-seizoenendekbedden. We komen er graag met je uit welk dekbed bij jou past.

Overigens, onlangs schreven we al over hoe een matras nachtzweten kan beïnvloeden. Wellicht is die blog ook interessant, wanneer het over warmte gaat.