Welk kussen kun je wassen?

Blog

Welk kussen kun je wassen?

Iedere nacht leg je je hoofd neer op je hoofdkussen. Haar en huid raken elke nacht dezelfde plekken aan. Je wisselt je kussensloop uiteraard regelmatig. Maar het is ook gezond en lekker fris om zo nu en dan het kussen zelf te reinigen. Kan jouw kussen de wasmachine in?

Hoofdkussens hebben verschillende soort vullingen. De kern van een kussen kan van een synthetisch materiaal zijn. Maar er zijn ook kussens met een donsvulling, veren, latex of schuim. Niet elk materiaal kan zomaar de wasmachine en droger in. Check sowieso altijd het waslabel.

Synthetisch kussen wassen

Een synthetisch kussen kan dat wel. Het is prima om een kussen van dit materiaal te wassen in de machine op 60 graden. De droger levert meestal ook geen problemen op.

Donzen kussen in wasmachine

Een donzen kussen kun je eveneens zelf wassen in de machine. Ook kan deze de droger in. En als je dat doet met 1 of 2 tennisballen in de trommel, wordt dit kussen ook nog eens heerlijk opgeschud zodat jij weer heerlijk je hoofd erop kunt leggen.

Zweetplekken uit je kussen halen

Heb je gele vlekken in je kussen van het zweten? Dan kun je het volgende toevoegen aan je wasprogramma: een kopje vloeibaar vaatwasmiddel, driekwart kopje schoonmaaksoda, een half kopje witte azijn, een normale dosis wasmiddel en drie kopjes heet water. Volgens verschillende bronnen haalt dit mengsel de transpiratievlekken uit je kussen.

Heb je een veren kussen? Breng deze dan naar de stomerij. In de wasmachine gaan de veren namelijk aan elkaar kleven. Een latex kussen is niet wasbaar. En een kussen met vulling van schuim kun je het beste in een emmer water met wasmiddel stoppen. Met knijpen wordt het vuil eruit gespoeld.

Meer informatie over hoofdkussens

Wil je meer weten over hoofdkussens? En weet je welk hoofdkussen het beste bij je slaaphouding past? Bij Slaapkenner kunnen we je alles over hoofdkussens vertellen. Uitproberen is ook geen probleem. Kom gerust naar onze winkel.