5 voordelen van een kledingkast op maat

Blog

5 voordelen van een kledingkast op maat

Heb je ook last van opruimkriebels? Of het nu te maken heeft met de zomertijd of niet, je wilt je slaapkamer gewoon op orde hebben. Weg met die rondslingerende schoenen, overhemden over je stoel en stapels boeken op je nachtkastje. Hoe jij je slaapkamer opruimt, dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Een kledingkast op maat is een goed begin.

Een kledingkast op maat. Dit is waarom je er goed aan doet.

Ga je voor een inloopkast of toch voor een losse garderobekast? Als we het over een kledingkast op maat hebben, dan hebben we het in ieder geval over zowel het exterieur als het interieur van de kast. Je kunt een kast van top tot teen laten ontwerpen, maar ook met een standaardkast kun je heel veel variëren voor jouw ideale oplossing. Hoe dan ook, een kledingkast op maat biedt je meerdere voordelen. Wij zetten de 5 belangrijkste voor je op een rij.

1.     Een kledingkast voor iedere slaapkamer.
Voor een opgeruimde slaapkamer heb je een kledingkast nodig. En het liefst één waar je veel in kwijt kunt. Of juist heel weinig. Want vaak ontstaat een rommelige slaapkamer omdat je simpelweg te veel spullen hebt. Gelukkig bepaal je zelf hoeveel en welke spullen je opbergt. En je kiest daar zelf ook de ideale kast voor uit. Of je nu een grote of een kleine slaapkamer hebt, een moderne of klassieke woonstijl, kledingkasten zijn er voor iedere slaapkamer. Als jij weet welke afmetingen de kast moet of mág hebben en waar je die kast wilt neerzetten, zoek je daar de kast bij uit waar je je het meest happy bij voelt. Voldoet een standaardkast niet aan je verwachtingen? Dan biedt een kastenconcept op maat gegarandeerd dé oplossing.   

2.     Je benut alle ruimte. Zelfs als je een schuine wand hebt.
Je kent het wel. Die schuine wand in je slaapkamer of op de zolderkamer, die je kamer een sfeervol karakter geeft. Maar diezelfde schuine wand levert je ook loze ruimte op als je er een kledingkast tegenaan zet. Met een standaardkast werk je die loze ruimte niet weg, met een kledingkast op maat wél. En dat doe je tot op de millimeter nauwkeurig. Je benut echt alle ruimte. Ziet er niet alleen erg mooi uit, het is vooral ook praktisch. Kun je de ruimte op een andere plek in je kamer weer ergens anders voor gebruiken.

3.     Legplanken of lades? Je deelt de kast zelf in.
Van schoenen tot T-shirts, van truien tot maatpakken. Je wilt de perfecte opbergplek voor al je spullen. En die plek creëer je met jouw kledingkast op maat. Zodat je niet alleen alles keurig opbergt, maar ook snel weer terugvindt. Hoeveel legplanken en lades heb je nodig? En waar wil je die hebben? Waar moet de roede precies komen? Je richt de kast in zoals jij dat wilt. En je hebt alle vrijheid. De mogelijkheden voor kastaccessoires zijn oneindig. Behalve legplanken en lades kun je bijvoorbeeld ook extra ladeblokken of vlakverdelers in je kast opnemen. 

4.     Voor zowel een dichte als open kledingkast.
Kom je uit op een schuifdeurkast of een kast met draaideuren? Of ga je voor een trendy open kast? Alles is mogelijk als je je kast zelf samenstelt. Een schuifdeurkast is behalve erg stijlvol ook enorm handig, vooral als je een smalle slaapkamer hebt. Bij een draaideurkast profiteer je juist weer van het overzicht wat je hebt omdat je alle deuren tegelijk open doet. En dat overzicht heb je natuurlijk ook bij een open kledingkast, waar je je slaapkamer bovendien een ruimtelijke uitstraling mee geeft. Het mooie van zelf een kast samenstellen is trouwens dat je het ook nog kunt combineren: én een afgesloten gedeelte én een open gedeelte.

5.     Je creëert één geheel.
Als je op zoek gaat naar een kledingkast op maat, dan let je natuurlijk ook op het design. Wat past er bij jouw woonstijl, en wat absoluut niet. Het oog wil immers ook wat. Je bed is al een eyecatcher in je slaapkamer, helemaal als je die slaapkamer keurig opruimt. En ook je kledingkast mag er best uitspringen. Stel je je kledingkast zelf samen, dan stem je die het liefste af op de andere meubelen in je slaapkamer. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een kledingkast op maat in jouw slaapkamer? Onze adviseurs vertellen je graag over mooie en slimme opbergoplossingen. Je bent van harte welkom in onze showroom.