Nieuwe inrichting van je slaapkamer nodig? We geven tips

Blog

Nieuwe inrichting van je slaapkamer nodig? We geven tips

Je slaapkamer is een ruimte waar je heel wat tijd doorbrengt, ongeveer een derde van je leven. Je brengt tijd daar in kleding, in pyjama en naakt door. Dat maakt dat de slaapkamer een intieme ruimte is. Die mag je best met zorg inrichten en heel persoonlijk maken. Wij geven je aantal tips om de je slaapkamer zo in te richten dat jij de volgende dag fris en fruitig uit je bed stapt.

Slaapkameractiviteiten

In je slaapkamer moet jij je helemaal op je gemak kunnen voelen. Het is niet alleen een ruimte waar je slaapt, maar ook de plek waar je je klaarmaakt voor een uitje en tijd doorbrengt met je partner. Ontbijt op bed, het lezen van een goed boek of gewoon even wegdromen zijn ook heerlijke activiteiten in de slaapkamer.
Het is dus aan te raden de kleurstelling voor de slaapkamer niet al te bont te maken. Een mogelijkheid is om voor één kleur te kiezen en die in verschillende tinten toe te passen of te combineren met wit.

Planten in je slaapkamer

Momenteel is het hip om natuurlijke materialen in je slaapkamerinrichting te verwerken. Een houten vloer, een wollen vloerkleed, het mag allemaal. Ook planten zijn welkom op de slaapkamer. Twee soorten die vaak genoemd worden zijn de Aloë Vera en de Sansevieria. Ook als je geen berg geld te besteden hebt, kun je up-to-date blijven qua slaapkamer, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Geen smartphone in je slaapkamer

Wil jij echt dat je slaapkamer een oase van rust is, vraag je dan het volgende af: Is het handig om een smartphone, een laptop, een televisie of een hometrainer in de buurt van je bed te hebben? Die attributen ademen nou niet direct een sfeer van rust.

Ten slotte nog een andere tip: gooi wasmanden en alle andere dingen die je aan huishoudelijk werk doen denken ook de slaapkamer uit. Die werken niet echt sfeerverhogend als je het gezellig hebt met je partner.

Is je inrichting helemaal naar je zin, en heb je een nieuw bedmatrashoofdkussen of iets anders nodig? Neem eens een kijkje in ons assortiment. Van een vier seizoenendekbed tot topdekmatras, we helpen je graag op weg!