• FAQ

    Vind jouw antwoord

Veel gestelde vragen

Het matras wat ik bij Slaapkenner heb gekocht ligt toch niet zo prettig, wat kunnen jullie hier aan doen?

Koop je bij Slaapkenner een matras dan kijken we vanzelfsprekend samen eerst heel goed welk matras voor jou het meest geschikt is. Je lichaam moet altijd even wennen aan een nieuw matras en heeft hiervoor soms wat nachtjes nodig.

Blijkt dat je toch niet tevreden bent dan gaan we natuurlijk samen kijken naar een ander alternatief want wij willen niets liever dan dat jij lekker kunt slapen.

+

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een matras?

Of je nu kiest voor een schuimmatras of een matras met veren, de kwaliteit van de gebruikte materialen is allesbepalend. Een goed matras vormt zich naar je lichaam, mag niet te dun zijn en moet kunnen ventileren. Waar je voor kiest hangt af van je lengte, gewicht, slaaphouding, je bedbodem en natuurlijk jouw persoonlijke voorkeur. Het is daarom heel belangrijk om te gaan proefliggen in de winkel en verschillende typen matrassen uit te proberen. Pas dan kun je de juiste keuze maken. Wij helpen je hier graag mee.

+

Ik weet niet of mijn huidige bed nog wel voldoet?

Als slaapspecialisten weten wij precies waar we op moeten letten om te bepalen of jouw matras en bedbodem nog geschikt zijn om goed op te kunnen slapen.

Daarom bieden wij een gratis check-up van je bed. Je kunt hiervoor een afspraak maken in onze winkel.

+

Welke soorten matrassen zijn er?

Matrassen kunnen worden onderverdeeld in (koudschuim, latex, traagschuim) en veren matrassen.

Koudschuim matrassen, hebben een hoge veerkracht en duurzaamheid. Er zit wel veel kwaliteitsverschil in het gebruikte schuim waardoor je voor heel weinig geld al een koudschuim matras kunt kopen. Dit heeft consequenties voor het ligcomfort. Laat je hier in de winkel goed over informeren.

Traagschuim werkt druk verlagend, reageert op lichaamswarmte en geeft een gewichtsloos gevoel. Een goed traagschuim matras is niet goedkoop maar biedt veel ligcomfort en gaat lang mee. Een traagschuim matras combineert het beste met een latten-of schotelbodem.

Latex wordt onderverdeeld in synthetisch latex en natuurlatex. Natuurlatex ventileert beter dan synthetische latex. Een latex matras vormt zich goed naar de contouren van je lichaam. Een latex matras combineert het beste met een latten-of schotelbodem.

Een binnenveringmatras heeft een kern van metalen veren en is meestal afgedekt met een laag schuim of latex. In tegenstelling tot een pocketvering matras zijn de veren niet apart verpakt. Deze matrassen passen zich minder goed aan het lichaam aan.

Bij een pocketveringmatras zijn alle veren afzonderlijk verpakt waardoor ze zich goed naar je lichaam kunnen vormen. Bovendien zorgen de veren voor een goede ventilatie. Belangrijk bij dit type matras is de afdeklaag. Hier kan veel kwaliteitsverschil in zitten. Een pocketveringmatras wordt vaak op een boxspring gebruikt . De veren in de boxspring en de matras versterken elkaar.

Een nieuwe trend is het gebruik van gel. Dit materiaal werkt druk verlagend, ventileert goed en voelt heel comfortabel aan.

+
Page up